Concertagenda

1946 - 2021 75 jaar Vlissingse Oratorium Vereniging

Vanaf nu gaan we verder onder de naam Zeeuws Concertkoor, waarbij wij blijven vermelden dat het Zeeuws Concertkoor een initiatief is van de Vlissingse Oratorium Vereniging.

Zaterdag 11 december 2021, 19.00 uur Sint Jacobskerk in Vlissingen: 75th Birthday John Rutter - 75 jaar VOV

Groot Rutter-concert, ter gelegenheid van John Rutter’s 75e verjaardag (in 2020: uitgesteld vanwege corona),
tevens groot jubileumconcert 75 jaar VOV (1946 - 2021) (lees hier meer over ons jubileum en dat van John Rutter)

Uitvoerenden:
Titia van Heyst, sopraan
Willem de Vries, bariton
Koorschool van de kathedrale St. Bavo in Haarlem, o.l.v. Sanne Nieuwenhuijsen
Zeeuws Concertkoor, o.l.v. Pim Overduin
Jos Vogel, groot orgel
Dordrechts Kamerorkest
Algehele leiding Pim Overduin

Programma werken van John Rutter (* 1945)
1. Entrada, door de Koorschool St. Bavo
2. Te Deum, door Zeeuws Concertkoor en Koorschool St. Bavo
3. Mass of the Children, door Koorschool St. Bavo, Zeeuws Concertkoor en solisten
pauze
4. Magnificat, door Zeeuws Concertkoor en soliste
5. Carols, door Koorschool St. Bavo, Zeeuws Concertkoor en solisten

Kaarten kosten:
- geplaceerde zitplaatsen € 30,-
- overige zitplaatsen € 25,-
- kinderen, jongeren  > 18 jaar en studenten HZ / UCR: € 15,- voor een geplaceerde zitplaats
- kinderen, jongeren > 18 jaar en studenten HZ / UCR: € 10,- voor overige zitplaatsen

De kaartverkoop voor donateurs van de Stichting Vrienden van de VOV start op 8 oktober 2021. Deze donateurs hebben een voorkeursrecht bij het kopen van kaarten.
De vrije verkoop van kaarten start op 1 november 2021.
Kaarten zijn uitsluitend via deze website te bestellen.

Passie in Veere: Goede Vrijdag 15 april 2022 10.00 en 15.00 uur – Grote Kerk

Samen met de Primasscholengroep Walcheren / Noord-Beveland organiseert het Zeeuws Concertkoor ‘s-ochtends een kinder-Matthäus, met verteller en solisten. Het koor zingt daarbij koren en koralen uit de Matthäus-Passion. De kinderen zingen mee.

’s-Middags brengt het Zeeuws Concertkoor, samen met solisten en instrumentalisten, Jos Vogel – orgel, brassband Excelsior Kloetinge en het bewegingstheater van Christie Rosseel een gedramatiseerde Matthäus-Passion: de Weg naar het Kruis / Via Crucis.
Dirigent: Pim Overduin

De kaartverkoop middagprograma start in februari 2022 via deze website.

Verdi – Messa da Requiem: 5 november 2022 – Evenementenhal Baskensburg in Vlissingen

Uitvoerenden: solisten, Zeeuws Concertkoor, Promenade Orkest, brassband Excelsior Kloetinge, bewegingstheater Christi Rosseel
Dirigent: Pim Overduin.

Eisinga – Requiem 1953 The Flood:  eind januari /begin februari 2023 – div. locaties

Samen met de KOV Middelburg organiseert het Zeeuws Concertkoor meerdere herdenkingsconcerten ter gelegenheid van 80 jaar Watersnoodramp.
Dirigent: Pim Overduin

Matthaüs-Passion: 25 maart 2023 – Sint Jacobskerk Vlissingen

Uitvoerenden: solisten, Zeeuws Concertkoor, Holland Symfonieorkest
Dirigent Pim Overduin.

Dvorak – Stabat Mater: 4 november 2023 – Sint Jacobskerk Vlissingen

Uitvoerenden: Zeeuws Concertkoor; solisten en orkest n.n.b.
Dirigent Pim Overduin