Concertagenda

1946 - 2022 76 jaar Vlissingse Oratorium Vereniging - Zeeuws Concertkoor

Vanaf nu gaan we verder onder de naam Zeeuws Concertkoor, waarbij wij blijven vermelden dat het Zeeuws Concertkoor een initiatief is van de Vlissingse Oratorium Vereniging.

Zaterdag 3 september 2022: Jenkins The Armed Man from scratch - Sint Jacobskerk Vlissingen

Karl Jenkins schreef deze hoogst actuele mis voor de vrede in Europa in het jaar 2000. Hij droeg de mis op aan de slachtoffers van de Kosovo-oorlog. Het stuk ging meteen in première en nadien is het over de gehele wereld al ruim 2500 keer uitgevoerd. Het Zeeuws Concertkoor had het in 2017 en 2019 op het repertoire staan.

In het post-coronatijdperk en bij de start van het nieuwe koor- en concertseizoen 2022 - 2023 bieden we iedere zanger, lid of geen lid van het Zeeuws Concertkoor, de gelegenheid om het onder leiding van Pim Overduin op één dag from scratch met elkaar in te studeren en 's avonds in de geweldige Sint Jacobskerk uit te voeren.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

- 09.00: kerk open en inschrijven

- 09.30 - 12.30: ochtend repetitie (inclusief een pauze van 30 min.)

- 14.00 - 17.00: middag repetitie (inclusief een pauze van 30 min.)

- 20.00: concert

Jacco Lamfers begeleidt de repetities op piano.

Vanaf 14.00 repeteert ook de Holland Orkest Combinatie mee.

De solisten worden binnenkort bekend gemaakt.

Iedereen die mee wil zingen moet zich opgeven via https://www.zeeuwsconcertkoor.nl/inschrijven-scratch-tam-2022.
Voor leden VOV/ Zeeuws Concertkoor is de deelname gratis.

Voor alle overige deelnemers is het € 35. Dit bedrag moet gelijk na de  ontvangen bevestiging van de inschrijving worden overgemaakt op de bankrekening van de VOV.

Entreekaarten voor het concert zelf kosten € 15. Er zijn geen gereserveerde/geplaceerde kaarten.

5 november 2022 20.00: Verdi  Messa da Requiem – Evenementenhal Baskensburg in Vlissingen

Uitvoerenden: solisten, Zeeuws Concertkoor, Promenade Orkest, brassband Excelsior Kloetinge, bewegingstheater Christi Rosseel
Dirigent: Pim Overduin.

26 november 2022: J.S. Bach Drie cantates op weg naar Kerstmis – Sint Jacobskerk Vlissingen

Wilt u met ons meezingen in deze sfeervolle cantate's? Meld u aan: info@zeeuwsconcertkoor.nl

Eind januari / begin februari 2023: Eisenga - Requiem 1953

In het kader van de Nationale Herdenking 70 jaar Watersnoodramp en in nauwe samenwerking met het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk brengen wij samen met het Vocaal Ensemble Cantare uit Goes het Requiem 1953 van Douwe Eisenga.
Eisenga schreef dit requiem in 2002/2003 voor de herdenking van 50 jaar Watersnoodramp. Het is toen op 7 locaties in de zuidwest hoek van Nederland  uitgevoerd. Het maakte diepe indruk, riep emoties op en werkte ook bevrijdend door de prachtige muziek.
Douwe Eisenga heeft van het Zeeuws Concertkoor (i.c. de Vlissingse Oratorium Vereniging) de opdracht gekregen - en ook aanvaard ! - om een versie van dit requiem voor klein orkest te maken.
De uitvoeringen van deze nieuwe versie staan nu gepland op:

- vrijdag 27 januari 2023 in de Sint Jacobskerk Vlissingen

- zaterdag 28 januari 2023 in de Grote of Maria Magdalenakerk Goes

- woensdag 1 februari 2023 in theaterkerk De Nieuwe Kerk Zierikzee

- donderdag 2 februari 2023 in theaterkerk De Nieuwe Kerk Zierikzee

- zaterdag 4 februari 2023 in de Grote of Sint Michaëlskerk Middelharnis

Alle concerten beginnen om 20.00 uur. De algehele leiding is in handen van Pim Overduin, dirigent.

Wilt u meezingen:

- het Zeeuws Concertkoor repeteert op maandagavond in Vlissingen: info@zeeuwsconcertkoor.nl

- Vocaal Ensemble Cantare repeteert op donderdagavond in Lewedorp: info@cantaregoes.nl

Beide koren repeteren onder leiding van Pim Overduin.

Dvorak – Stabat Mater: 4 november 2023 – Sint Jacobskerk Vlissingen

Uitvoerenden: Zeeuws Concertkoor; solisten en orkest n.n.b.
Dirigent Pim Overduin

Matthäus-Passion: 16 maart 2024 – Sint Jacobskerk Vlissingen