Concertagenda

1946 - 2022 76 jaar Vlissingse Oratorium Vereniging - Zeeuws Concertkoor

Wij geven onze concerten onder de naam Zeeuws Concertkoor, waarbij wij blijven vermelden dat het Zeeuws Concertkoor een initiatief is van de Vlissingse Oratorium Vereniging.

5 november 2022 20.00: Verdi  Messa da Requiem – Sint Jacobskerk in Vlissingen

Uitvoerenden: solisten, Zeeuws Concertkoor en het Promenade Orkest
Dirigent: Pim Overduin.
Kaartverkoop start op 13 september.
Alle kaarten kosten € 25. Voor donateurs van de Stichting Vrienden van de VOV zijn er gereserveerde plaatsen.

26 november 2022: J.S. Bach Drie cantates op weg naar Kerstmis – Sint Jacobskerk Vlissingen

Wilt u met ons meezingen in deze sfeervolle cantate's? Meld u dan aan voor Pim's Masterclass: info@zeeuwsconcertkoor.nl
Kaartverkoop start op 13 september.
Alle kaarten kosten € 15. Voor donateurs van de Stichting Vrienden van de VOV zijn er gereserveerde plaatsen.

Eind januari / begin februari 2023: Eisenga - The Flood Requiem 1953

In het kader van de Nationale Herdenking 70 jaar Watersnoodramp en in nauwe samenwerking met het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk brengen wij samen met het Vocaal Ensemble Cantare uit Goes The Flood Requiem 1953 van Douwe Eisenga.
Eisenga schreef dit requiem in 2002/2003 voor de herdenking van 50 jaar Watersnoodramp. Het is toen op 7 locaties in de zuidwest hoek van Nederland  uitgevoerd. Het maakte diepe indruk, riep emoties op en werkte ook bevrijdend door de prachtige muziek.
Douwe Eisenga heeft van het Zeeuws Concertkoor (i.c. de Vlissingse Oratorium Vereniging) de opdracht gekregen - en ook aanvaard ! - om een versie van dit requiem voor klein orkest te maken.
De uitvoeringen van deze nieuwe versie staan nu gepland op:

- vrijdag 27 januari 2023 in de Sint Jacobskerk Vlissingen

- zaterdag 28 januari 2023 in de Grote of Maria Magdalenakerk Goes

- dinsdag 31 januari 2023 in de Grote of Sint Michaëlskerk Middelharnis

- donderdag 2 februari 2023 in theaterkerk De Nieuwe Kerk Zierikzee

- zaterdag 4 februari 2023 in Tholen (locatie nog niet bekend; dit is een optie)

- zondag 5 februari 2023 in theaterkerk De Nieuwe Kerk Zierikzee

Alle concerten beginnen om 20.00 uur, behalve het concert op 5 februari in Zierikzee; dit is een matinee (14.30 uur).

De algehele leiding is in handen van Pim Overduin, dirigent.
De kaartverkoop begint op 10 november. Alle kaarten kosten € 20.
Voor donateurs van de Stichting Vrienden van de VOV zijn er op 27 januari 2023 gereserveerde plaatsen in de Sint Jacobskerk.

Dvorak – Stabat Mater: 4 november 2023 – Sint Jacobskerk Vlissingen

Uitvoerenden: Zeeuws Concertkoor; solisten en orkest n.n.b.
Dirigent Pim Overduin

Matthäus-Passion: 16 maart 2024 – Sint Jacobskerk Vlissingen