Concertagenda

1946 - 2021 75 jaar Vlissingse Oratorium Vereniging

Vanaf nu gaan we verder onder de naam Zeeuws Concertkoor, waarbij wij blijven vermelden dat het Zeeuws Concertkoor een initiatief is van de Vlissingse Oratorium Vereniging.

Passie in Veere: Goede Vrijdag 15 april 2022 10.00 en 15.00 uur – Grote Kerk

Samen met de Primasscholengroep Walcheren / Noord-Beveland organiseert het Zeeuws Concertkoor ‘s-ochtends een kinder-Matthäus, met verteller en solisten. Het koor zingt daarbij koren en koralen uit de Matthäus-Passion. De kinderen zingen mee.

’s-Middags brengt het Zeeuws Concertkoor, samen met solisten en instrumentalisten, Jos Vogel – orgel, brassband Excelsior Kloetinge en het bewegingstheater van Christie Rosseel een gedramatiseerde Matthäus-Passion: de Weg naar het Kruis / Via Crucis.
Dirigent: Pim Overduin

De kaartverkoop middagprograma start in februari 2022 via deze website.

Verdi – Messa da Requiem: 5 november 2022 – Evenementenhal Baskensburg in Vlissingen

Uitvoerenden: solisten, Zeeuws Concertkoor, Promenade Orkest, brassband Excelsior Kloetinge, bewegingstheater Christi Rosseel
Dirigent: Pim Overduin.

Eisenga – Requiem 1953 The Flood:  eind januari /begin februari 2023 – div. locaties

Op dit moment onderzoeken wij de mogelijkheid om samen met het Vocaal Ensemble Cantare uit Goes en onder leiding van Pim Overduin het Requiem 1953 van  Douwe Eisenga in januari /februari 2023 uit te voeren. Het is dan 70 jaar na de grote Watersnoodramp van 1953.

Matthaüs-Passion: 25 maart 2023 – Sint Jacobskerk Vlissingen

Uitvoerenden: solisten, Zeeuws Concertkoor, Holland Symfonieorkest
Dirigent Pim Overduin.

Dvorak – Stabat Mater: 4 november 2023 – Sint Jacobskerk Vlissingen

Uitvoerenden: Zeeuws Concertkoor; solisten en orkest n.n.b.
Dirigent Pim Overduin